Bianca Pavaluca
1754 vizualizări 25 nov 2018

Poliţiştii francezi au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în Paris pentru a dispersa protestatarii care îşi manifestau dezacordul faţă de scumpirea carburanţilor, în a doua săptămână de manifestaţii.

Să le fie ruşine celor care au atacat ofiţerii. Nu există loc de violenţe în Franţa”, a declarat Emmanuel Macron.

Peste 100.000 de persoane au protestat sâmbătă în 1.600 de locaţii din Franţa, a transmis Ministerul de Interne din Franţa. În Paris, 8.000 de persoane s-au alăturat manifestaţiei.

 

 

Având în vedere evenimentele violente din zona Champs-Élysées, peste 5.000 de ofiţeri de poliţie au fost trimişi pentru a supraveghea protestul. Autorităţile au ridicat bariere de protecţie pentru a împiedica accesul în palatul prezidenţial şi alte instituţii publice.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

 

Citește și: