892 vizualizări 13 iun 2011

UPDATE Epidemia care a provocat moartea a 35 de persoane în Europa, cauzată de o formă virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh), este cea mai gravă de acest tip înregistrată până în prezent, a anunţat duminică un institut sanitar, citat de AFP.


"Până în prezent, acest val de cazuri de Eceh şi de sindrom hemolitic şi uremic (SHU) din Germania este cel mai important înregistrat în lume", a afirmat o purtătoare de cuvânt a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR), Nele Boehme.


Bacteria Eceh a provocat moartea a 34 de persoane în Germania şi a uneia în Suedia.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) menţionează 3.255 de îmbolnăviri confirmate sau suspecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci excepţii, toate cazurile au legătură cu Germania.


După săptămâni de incertitudini, autorităţile germane au identificat vineri originea contaminării, care a fost confirmată sâmbătă: seminţe germinate provenite de la o fermă bio din nordul Germaniei, Gaertnerhof din Bienenbuettel. Exploataţia a fost închisă.


Tulpina virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh) a provocat moartea altor două persoane în Germania, au anunţat duminică autorităţile sanitare, ridicând bilanţul total al epidemiei la 35 de morţi, dintre care 34 în Germania, relatează AFP.


"Am ajuns la 34 de morţi în Germania", a declarat Guenther Dettweiler, purtător de cuvânt al Institutului federal sanitar Robert Koch.


Acestora li se adaugă un deces înregistrat în Suedia.


Dintre cele 34 de victime germane, Dettweiler a precizat că 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic şi uremic (SHU), complicaţia renală cea mai gravă a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infecţie.


El nu a fost în măsură să ofere detalii despre cele două noi decese, precum zona unde s-au înregistrat şi vârsta sau sexul victimelor.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) evoca acelaşi număr de victime pe site-ul său. OMS mai menţionează 3.255 de îmbolnăviri confirmate sau suspecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci excepţii, toate cazurile au legătură cu Germania.

Ioana Bojan, ioana.bojan@mediafax.ro

Citește și: