Mihai SCHIAU
5739 vizualizări 17 sep 2011

O femeie de 22 de ani din Darlington (Marea Britanie) a devenit o adevărată eroină, după ce a pus pe fugă doi răufăcători, care loveau cu bestialitate un bărbat, în mijlocul străzii, scrie Daily Mail.

Cei doi infractori, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au doborât un bărbat şi au început să-l lovească în cap cu pumnii şi picioarele, pe o stradă aglomerată din centrul oraşului. Imaginile au fost filmate de o cameră de supraveghere situată în apropiere.

Câteva maşini au parcat în jurul locului incidentului, pentru a vedea ce se întâmplă, dar niciun şofer nu a coborât să salveze victima de sub ploaia de lovituri. Alte zeci de maşini au trecut pur şi simplu pe stradă, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cum i-a gonit femeia pe agresorii care băuseră 10 litri de cidru

Apoi, a apărut Aimee Yule, care tocmai ieşise dintr-un magazin. Tânăra s-a repezit înspre cei doi răufăcători, riscând să fie lovită.

Imaginea lui Aimee Yule (centru), surprinsă de camerele de supraveghere

Iniţial, cei doi au fugit când au văzut-o pe femeie, dar s-au întors câteva secunde mai târziu şi l-au mai lovit de câteva ori pe bărbatul căzut. Până la urmă, Aimee l-a împins pe unul dintre atacatori, moment în care au intervenit şi alţi trecători.

Este foarte posibil ca acţiunile tinerei de 22 de ani să fi salvat viaţa victimei, scrie Daily Mail. Bărbatul s-a ales, în cele din urmă, "doar" cu nasul spart şi câteva fracturi la mâini şi picioare.

Femeia a pus agresorii pe fugă

Joi, cei doi atacatori au fost condamnaţi la câte patru ani şi opt luni de închisoare, după ce şi-au recunoscut fapta. Din câte se pare, unul dintre ei ar fi consumat, înainte de incident, nu mai puţin de zece litri de cidru (băutură alcoolică obţinută prin fermentarea mustului de mere).

"M-am gândit că victima are o mamă şi un tată"

Poliţia din Durham, districtul unde s-a produs incidentul, s-a declarat nemulţumită de sentinţa mult prea blândă primită de agresori, motiv pentru care au şi dat publicităţii imaginile atacului petrecut în iulie. "Nu mi-a venit să cred că nimeni nu-l ajută (n.r. pe bărbatul căzut). Unii oameni au sunat la poliţie sau ambulanţă, dar nimeni nu s-a dus să-l salveze. Am văzut cum îi ţâşneşte sângele pe gură. Din fericire, eu nu am fost lovită", şi-a reamintit eroina din Darlington, care s-a declarat marcată profund de incident.

Aimee Yule

"De obicei, nu mă implic în astfel de lucruri, dar m-am gândit că omul respectiv, care este lovit cu picioarele în cap, are o mamă şi un tată", a adăugat Aimee. Nu este clar motivul pentru care cei doi agresori l-au atacat pe bărbatul salvat de eroina din Darlington. Cel mai probabil, este vorba despre o dispută care a degenerat, din cauză că atacatorii se aflau într-o stare avansată de ebrietate, notează sursa.

Citește și: