Andrei Vacaru
3122 vizualizări 31 mai 2019

Kim Hyok Chol ar fi fost executat în luna martie la Aeroportul Mirim din Phenian, împreună cu patru oficiali din cadrul Ministerului de Externe, după ce au fost acuzaţi că ar fi spionat în favoarea Statelor Unite, a informat cotidianul Chosun Ilbo, care citează o sursă apropiată cazului.

„A fost acuzat de spionaj în favoarea Statelor Unite pentru că nu a raportat adecvat negocierile şi pentru că nu a înţeles corect intenţiile Statelor Unite”, a declarat sursa.

Pe de altă parte, o sursă diplomatică a declarat pentru Reuters că au existat semne potrivit cărora Kim Hyok Chol şi alţi oficiali ar fi fost trimişi în lagăre de muncă forţată, dar nu există dovezi cum că ar fi fost executaţi.

Summit-ul din luna februarie dintre cei doi lideri, desfăşurat în capitala Vietnamului, Hanoi, a eşuat după ce Kim şi Trump nu s-au pus de acord cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene şi la ridicarea sancţiunilor americane împotriva regimului comunist de la Phenian.

Departamentul american de Stat a anunţat că nu deţine informaţii cu privire la acest caz, iar un purtător de cuvânt al Ministerului Reunificării de la Seul a refuzat să comenteze informaţiile.

 

Citește și: