Marinela Sarbu
1290 vizualizări 22 nov 2018

Elliot Schrage, şeful Departamentului de comunicaţii şi politică al Facebook, şi-a asumat responsabilitatea pentru angajarea companiei Definers Public Affairs într-un memoriu întocmit de TechCrunch şi ulterior publicat pe un blog.

"Le-am cerut să caute informaţii referitoare la George Soros ? Da", se recunoaşte în memoriu.

Schrage a explicat că lucrarea cu privire la Soros a avut două direcţii. După ce Soros a caracterizat Facebook şi Google drept "o ameninţare la adresa societăţii ", într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, în ianuarie 2018, Facebook i-a cerut lui Definers să efectueze cercetări pentru că "dorea să determine dacă acesta a avut o motivaţie financiară".

Mai târziu, când organizaţia Libertatea de pe Facebook a criticat practicilor de confidenţialitate ale companiei, Defers "a aflat că George Soros finanţează mai mulţi membri ai coaliţiei" şi "a pregătit documente pe care le-a distribuit presei, pentru a arăta că aceasta nu a fost doar o mişcare spontană la nivel local ", a scris Schrage.

Atât Mark Zuckerberg, cât şi Sheryl Sandberg, au negat că ar fi avut cunoştinţă de angajarea firmei în comentariile adresate presei.

Coincidenţă sau nu, miliardarul George Soros şi-a vândut în data de 22 noiembrie acţiunile deţinute la Facebook, Netflix şi Goldman Sachs, evitând astfel o pierdere de 17,7 milioane dolari.

Acţiunile Facebook au suferit mari pierderi în T4 2018 (-20%), scrie Daily Mail. Astfel, miercuri, pe bursa Wall Street, o acţiune Facebook a ajuns să valoreze 134,82 dolari, marcând o uşoară creştere de 1,8%, dar un regres în tabloul de ansamblu. În 25 iulie, acţiunile Facebook se tranzacţionau la 217,50 dolari/unitate.

În următoarea zi, acestea au scăzut cu 19%, ştergând practic 120 de miliarde de dolari din avuţia acţionarilor. Soros Fund Management, care administrează banii familiei Soros, avea 159.200 acţiuni Facebook la finele trimestrului doi.

 

Citește și: