Silviu Bănilă
10270 vizualizări 27 oct 2014

China intenţionează să aplice pedepse mai blânde în cazul unor infracţiuni precum „traficul cu armament, muniţie, materiale nucleare sau falsificarea banilor/ valutelor străine, strângerea de fonduri prin mijloace ilicite şi proxenetismul”. Alte infracţiuni în cazul cărora pedepsele ar putea fi revizuite sunt „obstrucţionarea unui reprezentant al poliţiei sau armatei de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu” şi „răspândirea de zvonuri pe timp de război”, informeaza aljazeera.com.

Grupurile care militează pentru respectarea drepturilor omului au avertizat că statul chinez execută anual mai mulţi oameni decât oricare altă ţară din lume. Autorităţile vor analiza reformarea sistemului de aplicare a pedepsei cu moartea, valabilă în prezent pentru 55 de infracţiuni, printre care înşelătoria şi cămătăria.

În 2013, China a executat 2.400 de condamnaţi. Pe locul al doilea în privinţa numărului de execuţii se află Iranul, urmat de Irak şi Arabia Saudită, potrivit statisticilor Amnesty International. Anul trecut, în Iran au fost executate 369 de persoane, iar în Irak, 169. 

 

Citește și: