Laura Cojocaru
1801 vizualizări 25 apr 2019

Jacqui Saburido avea 20 de ani când se întorcea de la o petrecere cu alţi patru prieteni. Atunci a fost victima unui accident rutier care a marcat-o pe viaţă. A suferit arsuri grave, care au desfigurat-o şi a avut nevoie de peste 100 de operaţii pentru a supravieţui. Operaţiile au costat-o cinci milioane de dolari. Tânăra era din Caracas Venezuela şi venise de o lună în SUA, aşa că nu era asigurată medical, scrie CNN.

Maşina lor a fost lovită de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice în anul 1999. Doi dintre prietenii lui Jacqui au murit pe loc, în timp ce tânăra a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

Şoferul vinovat de accident a stat şapte ani în închisoare, fiind eliberat în anul 2008.

După cele 100 de operaţii Saburido a devenit un simbol al unei campanii care milita împotriva consumului de alcool la volan, în Texas. Deşi era desfigurată, femeia  a avut numeroase apariţii publice.

„Chiar dacă va trebui să apar public fără urechi, fără nas, fără sprâncene, fără păr, voi face asta de mii de ori dacă va ajuta pe cineva să ia o decizie înţeleaptă. Este parte a misiunii mele pe Pământ”, declara, Jacqui Saburido .

Saburido a murit de cancer, în Guatemala, la vârsta de 40 de ani.

 

Citește și: