Gandul.info
Alexandra PELE
1116 vizualizări 10 apr 2011

O notă secretă publicată de FBI ar putea confirma aterizareaunor extratereştri în New Mexico, Statele Unite, înainte de anul1950, scrie The Daily Mail. Biroul Federal de Investigaţii a făcut publicepeste două mii de documente pe o pagină web numită The Vault .

Printre acestea se află un memorandum pe care agentul specialGuy Hottel, angajatul FBI aflat la conducerea biroului dinWashington în anii '50, i l-a trimis directorului agenţiei. Îndocumentul intitulat "Farfurii Zburătoare", Hottel scrie că unreprezentant al Forţele Aeriene Americane (al cărui nume a fostcenzurat) a precizat că "trei aşa-zise farfurii zburătoare au fostrecuperate din New Mexico". Obiectele au fost descrise ca având undiametru de 15 metri şi o "formă circulară, cu centrul bombat".Fiecare "farfurie zburătoare" avea la bord trei corpuri cu formăumană, dar care aveau mai puţin de un metru înălţime. Ele erauîmbrăcate într-o "pânză metalică, de o textură foarte fină".

Potrivit sursei citate de agentul Hottel, guvernul american areuşit să recupereze cele trei obiecte zburătoare neidentificatedeoarece radarele foarte puternice din zona respectivă auinterferat cu sistemele de navigaţie ale "farfuriilorzburătoare".

Publicarea acestor documente ar putea alimenta diverse teoriiale conspiraţiei, scriu jurnaliştii britanici care atrag atenţia căautorităţile americane au încercat de mai multe ori să ascundăanumite informaţii. Oraşul Roswell din New Mexico a devenit celebruîn vara anului 1947 când armata americană a lansat un comunicat depresă prin care informa că a fost reperat un OZN care s-ar fiprăbuşit în apropierea unei baze militare din deşert. La mai puţinde 24 de ore de la incident, armata a rectificat informaţiile,anunţând că ceea ce se credea a fi un "disc zburător" era de faptun balon meteorologic, care s-a prăbuşit în apropierea uneiferme.

În anii '70, atenţia mediatică s-a îndreptat din nou cătreoraşul din New Mexico, în momentul în care mai mulţi oficiali aiarmatei au început să dezvăluie informaţii confidenţiale.

Potrivit unui document din 1947, făcut public pe pagina webThe Vault, discul care s-ar fiprăbuşit la Roswell avea o "formă hexagonală" şi era "suspendat deun balon printr-un cablu". Documentul clasificat "Urgent" de cătredirectorul FBI mai preciza că discul seamănă într-adevăr cu unbalon meteorologic, dar această teorie "nu a fost confirmată".

Citește și: