Mihai Draghici - Mediafax
498 vizualizări 30 iun 2016

Autorităţile nu au găsit niciun individ suspect în baza aeriană folosită de aeronavele prezidenţiale, astfel că starea de alertă a fost anulată după câteva ore.

Un oficial din cadrul FBI a declarat pentru CNN că a fost o stare de confuzie generată de faptul că în baza aeriană se desfăşura un exerciţiu pentru eliminarea pericolului unui atac cu arme de foc.
Însă, exact în timpul acestui tip de exerciţiu, au apărut informaţii că ar fi în realitate un individ cu armă de foc în incinta bazei aeriene. Aceste informaţii s-au dovedit a fi eronate.

Presa americană relatase că Baza aeriană Andrews, situată în statul american Maryland şi utilizată de preşedintele SUA, a fost închisă joi, pe fondul informaţiilor privind prezenţa unui individ cu o armă automată. În baza aeriană Andrews a fost instituit un perimetru special de securitate joi la ora 9.00 (16.00, ora României), informează postul tv News4. Sute de militari şi agenţi de poliţie au căutat suspectul, care, potrivit unor surse, ar fi deschis focul în centrul medical al unităţii militare. Niciun suspect nu a fost găsit, situaţia fiind rezultatul unei confuzii create în timpul unui exerciţiu. Starea de alertă a fost anulată după câteva ore.

O decolare a aeronavei vicepreşedintelui Joseph Biden spre statul Ohio a fost amânată din cauza situaţiei.

În Baza Andrews, aparţinând Forţelor Aeriene americane, sunt staţionate de obicei avioanele şi elicopterele Air Force One - cele care îl transportă pe preşedintele şi vicepreşedintele Statelor Unite. Baza aeriană se află la 25 de kilometri de Casa Albă şi este utilizată de preşedintele Statelor Unite.

Citește și: