Gandul.info
Silvana Chiujdea
398 vizualizări 2 mar 2018

Conform presei străine, forţele de ordine investighează atât afacerile în care este implicată Ivanka Trump, cât şi pe cele ale soţului ei, Jared Kushner. Scopul anchetei este de a determina dacă aceştia sunt vulnerabili în faţa presiunilor agenţilor străini, cum ar fi China. Deşi Organizaţia Trump nu este proprietarul clădirii zgârie-nori, aceasta colectează taxe pentru licenţă şi marketing de la dezvoltatorul Joo Kim Tiah.

Potrivit presei străine, Ivanka îşi propune să obţină acreditare de securitate completă în contextul funcţiei pe care o deţine de consilier al lui Donal Trump. Astfel, investigaţia apare într-un moment nepotrivit pentru fiica liderului american.

Deşi momentan nu este cunoscut motivul pentru care FBI cercetează afacerea, presa străină susţine că aceasta este investigată pentru că ar fi una dintre puţinele afaceri ale lui Trump deschise după ce a devenit preşedinte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al consiliului etic condus de Ivanka Trump, Petre Mirijania, această investigaţie nu este un obstacol pentru obţinerea acreditării de securitate. ,,Nimic din politicile Casei Albe nu au schimbat abilitatea pe care o are Ivanka Trump de a face acelaşi timp de muncă pe care l-a făcut de când s-a alăturat administraţiei”, a spus acesta.

Potrivit ultimei declaraţii de avere a preşedintelui american, Organizaţia Trump a obţinut un profit de cinci milioane de dolari din drepturile de autor deţinute asupra complexului din Vancouver.

 

Citește și: