Alina Dan - Mediafax
9455 vizualizări 24 mar 2013

FBI a declasificat recent un dosar în care se face referire la un şantaj la adresa cântăreţei Whitney Houston, dezvăluindu-se că aceasta a plătit suma de 250.000 de dolari înainte ca agenţii federali să poată interveni, informează express.co.uk.

Potrivit documentelor, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a fost sesizat în 1992 cu privire la o tentativă de şantaj la adresa cântăreţei Whitney Houston, care a murit în 2012, într-o cameră de hotel, la vârsta de 48 de ani, din cauza unei supradoze de droguri.

Diva a plătit suma cerută, înainte ca agenţii FBI să acţioneze. Şantajistul pretindea că "deţine detalii intime despre mai multe relaţii amoroase ale lui Whitney Houston şi că intenţionează să le facă publice", se arată în dosarul FBI.

Pe atunci, Whitney era căsătorită cu compozitorul şi cântăreţul Bobby Brown şi se afla în apogeul carierei.

Artista le-a declarat atunci detectivilor de la FBI că persoana care a ameninţat-o a făcut parte din cercul ei de prieteni.

În 1999, cântăreaţa a primit o serie de scrisori şi casete înregistrate, trimise din Olanda, în care se pare că artista făcea obiectul unor noi ameninţări.

La începutul lunii martie, FBI informa doar despre "o tentativă" de şantaj la adresa lui Whitney Houston, detaliile cu privire la reuşita şantajului fiind făcute publice abia vineri.

Whitney Houston, născută pe 9 august 1963, a dominat scena muzicală pop şi soul a anilor '80 şi '90, vânzând aproximativ 170 de milioane de discuri şi fiind supranumită "Vocea". Ea s-a lansat şi în cinema, jucând alături de Kevin Costner în filmul "Bodyguard" (1992), pentru care a înregistrat o nouă versiune a piesei "I Will Always Love You" (Dolly Parton, 1974), care a devenit extrem de populară. Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles. Lista ei de premii include, printre altele, 6 Grammy, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

Citește și: