Gandul.info
Teodora Marinescu
616 vizualizări 31 ian 2018

Potrivit documentelor publicate de FBI, Mihail Lesin a murit din cauza unor lovituri puternice la cap, acesta având răni şi în zona gâtului, a pieptului, a membrelor inferioare şi exteriore.

Acesta s-a cazat, pe 2 noiembrie 2015, la hotelul Four Season din Washington.

În dimineaţa de 4 noiembrie, după ce ar fi consumat o cantitate mare de alcool, Lesin a părăsit hotelul Four Season fără a anunţa, urmând să se cazeze la hotelul Dupont Circle, aflat la o distanţă de doar 1,9 kilometri faţă de locaţia sa iniţială.

Deşi acesta ar fi murit în urma unor răni multiple, examinatorul medical a declarat că nu există divezi care să indice că ar fi vorba de o crimă.

„Ca rezultat al invetigaţiei de aproape un an, examinatorul medical din districtul Columbia, a schimbat maniera morţii domnului Lesin, din 'nedeterminată' în 'accidentală', fiind vorba şi de o intoxicaţie cu o cantitate mare de etanol. Investigaţia este închisă", arată un comunicat comun al Departamentului de Politie Metropolitana şi al Procuraturii districtului Columbia.

Conform înregistrărilor camerelor de supraveghere a hotelului Dupont Circle, primite de FBI, Mihail Lesin a ajuns în camera sa pe 4 noiembrie 2015, la ora locală 10:48 dimineaţa, de unde nu a plecat până a doua zi, când a fost găsit mort.

Înregistrările ar mai fi arătat că acesta se afla singur în camera sa de hotel, mai adăugă documentele publicate de FBI.

Potrivit site-ului publicaţiei Daily Mail, Mihail Lesin ar fi trebuit să aibă o întrevedere cu oficialii Departamentului de Justiţie.

„Tot ce vă pot spune este că nu e nicio persoană în Birou care să considere că acest indivit a băut prea mult, a căzut şi a murit. Toată lumea crede că a fost ucis şi că Putin, sau Kremlinul se află în spatele incidentului", a declarat un agent care nu a fost direct implicat în anchetă, dar care ar fi primit aceste informaţii de la un coleg, relatează Daily Mail şi BuzzFeed.

Lesin, ministru al presei în perioada 1999-2004, a fost acuzat de cenzurarea presei independente ruse. El a devenit şeful holdingului Gazprom-Media în 2013, de unde a demisionat un an mai târziu, şi este creditat ca fiind cel care a creat Russia Today, un post de ştiri în limba engleză, controlat de Guvernul rus.

Citește și: