23851 vizualizări 16 sep 2012

Daily Mail publică mai multe fotografii cu Anna Gurji (21 de ani), interpreta rolului principal din filmul „Inocenţa musulmanilor”, care a stârnit numeroase proteste în lumea arabă.

Tânăra actriţă spune că a fost păcălită de regizorul peliculei, Basseley Nakoula, crezând că va lucra la un film istoric, nu la unul politic. După ce „Inocenţa musulmanilor” a stârnit proteste în toată lumea arabă, în urma cărora şapte oameni au murit şi mii au fost răniţi, Annei Gurji îi este frică să mai iasă din casă.

„Eu jucam rolul soţiei unui personaj pe nume George. Nu aveam să ştiu că numele lui va fi schimbat în Mahomed. Sunt închisă în casă, mi-e frică de faptul că oamenii din Orientul Mijlociu m-ar putea învinovăţi. Plâng întruna şi iau pastile ca să dorm. Mă simt trădată”, a declarat actriţa de 21 de ani.

Gurji spune că ea şi colegii ei de platou credeau că fac un film numit „Războinicul deşertului” şi că nu s-a pus niciodată problema unui film politic sau religios. „Filmul trebuia să fie despre o cometă care cade pe Pământ. Urma să fie un film cu multe efecte speciale, aşa că am filmat mult în faţa ecranului verde. Poate sunt naivă, dar eu m-am prezentat la probe, am luat rolul şi mi-am spus replicile. Nu ştiam că scenariul va fi schimbat”, a declarat Gurji. Ea a mai spus că filmul a avut un buget foarte mic şi că a primit 75 de dolari pentru fiecare zi de filmare.

Filmul "Inocenţa musulmanilor" a generat proteste în Yemen, Sudan, Tunisia, Libia şi alte ţări din Orientul Mijlociu. Ambasadorul SUA în Libia a fost ucis în urma protestelor iscate de "Inocenţa musulmanilor". SUA sunt în stare de alertă şi au decis evacuarea personalului neesenţial din ambasadele pe care le au în Sudan şi Tunisia.

Citește și: