Florin Jinga
2856 vizualizări 19 iul 2018

Femeia, pe nume Ştefania Lepădat, a povestit carabinierilor că a auzit o împuşcătură, iar câteva secunde mai târziu, micuţa a început să sângereze. Copilul a fost transportat de urgenţă la spital, unde chirurgii au reuşit să scoată proiectilul, care părea bila unui pistol cu aer comprimat. Fusese împuşcată în spate. Medicii sunt însă rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia stării copilului.

”Am aflat de incident în această dimineaţă, la ora 9:00,” a declarat Najo Adzovic, preşedintele Asociaţiei Nuova Vita, care îi reprezintă pe romii aflaţi în zona capitalei italiene, citat de cotidianul Il Tempo. ”Am plecat imediat la locul incidentului, din Palmiro Togliatti, unde am stat de vorbă cu tatăl fetiţei, Nicolae Oţet. Împreună cu mama ei, micuţa a fost transferată la un spital din Roma. Sper să fie un caz izolat şi să nu se amplifice valul de ură şi rasism care a provocat incidente nedorite împotriva comunităţii rome.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat incidentul de la Roma, în care o fetiţă româncă, în vârstă de un an, a fost împuşcată pe stradă, în braţele mamei şi se fac demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la circumstanţele producerii evenimentului.

Autorul atacului nu a fost identificat, dar carabinierii au un cerc de suspecţi.

Autorităţile de la Roma speră că este un caz izolat, o greşeală sau un accident şi precizează că se fac toate eforturile să îl rezolve.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cu exactitate cine şi de ce a tras în direcţia româncei.

 

Citește și: