39 vizualizări 8 sep 2010

Liderul cubanez Fidel Castro l-a criticat pe preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru negarea Holocaustului, cerând dezarmarea nucleară la nivel global şi recomandând Israelului să renunţe la presupusul arsenal atomic, informează CBS.

Castro a declarat că singurul mod prin care Israelul îşi poate garanta securitatea este renunţarea la arsenalul nuclear.

De asemenea, Castro a recomandat Statelor Unite şi Israelului să nu mai recurgă la sancţiuni şi ameninţări pentru a încerca să oprească programul nuclear iranian. "Problema nu se va rezolva în acest fel, pentru că iranienii nu vor da înapoi în faţa ameninţărilor", a declarat Castro într-un interviu acordat revistei The Atlantic.

Reporterul revistei Atlantic, Jeffrey Goldberg, s-a aflat trei zile în Cuba pentru a-l intervieva pe Fidel Castro, descriindu-l drept "slăbit şi în vârstă".

Castro l-a sfătuit pe Ahmadinejad, care a negat Holocaustul în mod repetat, să înţeleagă istoria "unică" a antisemitismului. "Nu cred că cineva a fost calomniat mai mult decât evreii. Au fost calomniaţi mai mult decât musulmanii", subliniază Castro.

"Evreii au avut o existenţă mult mai grea decât a noastră. Nimic nu se compară cu Holocaustul", subliniază Castro.

Liderul istoric cubanez a făcut aceste declaraţii chiar în momentul celebrării Anului Nou evreiesc.

Citește și: