345 vizualizări 30 oct 2009

Un asasinat al La Camorrei (numele Mafiei în Napoli), surprins de camerele de supraveghere, a pus pe jar întreaga Italie. În imagini, se poate vedea cum un asasin plătit de Mafie împuşcă un om de trei ori, în plină zi, în faţa unui bar din Napoli.

În momentul în care victima se prăbuşeşete după primele gloanţe, asasinul se asigură că nu va rămâne în viaţă şi îi mai trage un glonţ în cap. Apoi, pleacă liniştit, chiar zâmbind. Camerele surprind în urma sa cum se scurge sângele din omul asasinat, care încă mai strânge între degete o ţigară.

Omul se numea Mariano Bacio Tarracino şi avea legături cu un clan al mafiei, aflat în război cu un alt clan, motivul fiind, ca de cele mai multe ori, traficul de droguri din zonă. Anchetatorii spun că au difuzat oribilele imagini ale crimei (ce a avut loc în mai) pentru că nu au reuşit încă să găsească asasinul (deşi figura sa este vizibilă în imagini).

"Am decis să răspândim filmul pe cât se poate şi îi rugăm să coopereze pe toţi cei care au vreo informaţie care să ducă la identificarea ucigaşului", se arată într-un comunicat al oficiului de investigaţii anti-Mafia al poliţiei din Napoli.

Oamenii au urmărit fără emoţii scena

Aceleaşi camere de luat vederi au surprins şi reacţiile celor care au fost martori la crimă sau mai degrabă lipsa acestora de reacţie, scrie The Telegraph. Un bărbat cu un copil în braţe se uită la victimă şi pleacă liniştit mai departe, în timp ce o femeie îşi vede de răzuitul biletului la Loto chiar în timp ce are loc execuţia. Niciunul dintre martori nu a dorit să depună mărturie. În Napoli (cel de-al treilea oraş ca mărime al Italiei) îşi desfăşoară "activitatea" La Camorra şi mulţi dintre localnici s-au obişnuit deja să vadă asemenea acte de violenţă chiar lângă ei.

Citește și: