Silviu Bănilă
18874 vizualizări 6 ian 2020

Reforma celui mai tânăr premier din lume le va permite angajaţilor să petreacă mai mult timp cu familia şi să se bucure de viaţă, cultură şi hobby-uri, scrie thesun.co.uk.

Măsura este luată după un „experiment” din 2015, desfăşurat în Suedia, care a dovedit că un program de şase ore de muncă pe zi poate spori productivitatea. Rezultatele au arătat că angajaţii sunt mai fericiţi, sănătoşi şi productivi.

În noiembrie 2019, Microsof Japonia a introdus weekend-ul de trei zile pentru angajaţi şi productivitatea a crescut cu 40%.

Premierul Marin a declarat: „Oamenii merită să stea mai mult cu famila, cu cei dragi, să se bucure de pasiunile lor şi alte aspecte ale vieţii, precum cultura”.

Mamă a unui copil, Marin conduce o coaliţie de centru-stânga, alături de alte patru partide, conduse de femei cu vârste sub 35 de ani.

Actuala săptămână de muncă din Finlanda are opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Propunerea a fost salutată imediat de Ministrul Educaţiei, Li Andersson. Aceasta a declarat: „Este important să le permitem finlandezilor să lucreze mai puţin. Nu este vorba despre o guvernare feminină, ci pur şi simplu despre respectarea promisiunilor faţă de alegători”.

foto: Wikipedia

Citește și: