Teodora Marinescu
676 vizualizări 7 nov 2019

În contextul în care însuşi preşedintele american Donald Trump a cerut ca identitatea activistului să fie făcută publică, fiul acestuia a postat pe Twitter numele unui analist CIA menţionat într-un articol publicat de Breibart, în care acesta este descris ca fiind împotriva liderului de la Casa Albă şi un susţinător al democraţilor.

Potrivit Breitbart, jurnaliştii de investigaţie de la Real Clear Investigations au susţinut săptămâna trecută că analistul CIA, Eric Ciaramella, este presupusul activist care a dus la demararea unei anchete în Camera Reprezentanţilor.

Echipa activistului a refuzat să confirme sau să infirme identitatea acestuia.

Casa Albă a susţinut miercuri seară că Donald Trump şi membrii echipei sale nu ştiau că fiul acestuia urma să publice mesajul pe Twitter.

"Întreaga mass-media a fost provocată de faptul că am postat o poveste în care este menţionat presupusul activist. Avem de gând să ne prefacem că numele său nu era deja făcut public de câteva săptămâni? Mai multe persoane şi publicaţii media, incusiv Real Clear Politics l-au identificat deja", a răspuns Donald Trump Jr.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și: