788 vizualizări 22 nov 2014

José Socrates face parte dintr-un grup de patru persoane reţinute în ultimele zile, dintre care trei au fost trimise în faţa instanţei vineri, a informat Ministerul Public într-un comunicat.

În mai multe locuri neprecizate au fost efectuate percheziţii de către peste 60 funcţionari ai Ministerului Justiţiei, vămilor şi poliţiei, potrivit documentului amintit.

José Socrates, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat în cursul după-amiezii la sosirea pe aeroportul din Lisabona şi urmează să fie trimis în faţa instanţei sâmbătă, au afirmat mass-media portugheze.

Ancheta se referă la operaţiuni bancare şi transferuri de bani de origine necunoscută, a adăugat Ministerul Public, înainte de a preciza că nu există nicio legătură cu operaţiunea Monte Branco, un raid care a condus la arestarea, în luna iulie, a fostului CEO al Băncii Espirito Santo (BES), Ricardo Salgado.

Această afacere intervine la o săptămână după izbucnirea unui scandal de corupţie legat de acordarea vizelor "gold", rezervate investitorilor străini, care a condus arestarea mai multor oficiali cu rang înalt ai statului portughez, scrie Agerpres.

Acest scandal, care a afectat cele mai înalte sfere ale statului, a determinat duminică demisia ministrului de interne al guvernului de centru-dreapta, Miguel Macedo, care a apreciat că "autoritatea sa politică" a fost afectată.

Citește și: