Mihai SCHIAU
6851 vizualizări 18 aug 2012

Fostul campion mondial la şah din Rusia, Garry Kasparov, a fost arestat după ce a protestat împotriva sentinţei în cazul Pussy Riot, scrie Daily Mail.

Cele trei membre ale Pussy Riot au fost condamnate, vineri, la câte doi ani de închisoare, după ce în februarie au protestat într-o catedrală, cerând Fecioarei Maria să îl îndepărteze pe Vladimir Putin de la putere.

 

Garry Kasparov, acum un important lider al opoziţiei ruse, a protestat în faţa tribunalului unde s-a dat sentinţa în cazul Pussy Riot şi a fost ridicat de poliţie.

În imaginile publicate de Daily Mail, se observă cum Kasparov este luat pe sus de poliţişti şi băgat în dubă, nefiind lăsat să protesteze.

Membrele Pussy Riot au fost închise după ce judecătorul le-a găsit vinovate de "huliganism" şi "incitare la ură religioasă", pentru că au interpretat o "rugăciune punk" în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, împotriva lui Vladimir Putin.

Daily Mail scrie că rusoaicele ar putea ajunge într-un lagăr de muncă din Siberia, de unde ar putea fi eliberate în martie 2014, la doi ani după arestarea lor.

Zeci de activişti, printre care şi Garry Kasparov, s-au strâns în faţa tribunalului, pentru a protesta împotriva deciziei judecătorilor, mulţi dintre ei fiind arestaţi pentru tulburarea liniştii publice. Se pare că fostul şahist ar fi fost bătut de poliţişti, însă tot el ar putea avea probleme, deoarece l-ar fi muşcat pe unul dintre oamenii legii, scrie Daily Mail.

 

 

Citește și: