Adina Petcu
1530 vizualizări 12 ian 2020
„Această fotografie arată partea în care avionul a fost lovit de rachetă. A lovit carlinga în zona inferioară. Considerăm că este o dovadă importantă, care explică în acelaşi timp de ce nu s-a auzit nimic din cabina piloţilor. Aceştia au murit instantaneu”, a declarat Oleksiy Danilov pentru BBC. A adăugat că rămăşiţele avionului păstrează urme lăsate de rachete, indicând în fotografiile de pe telefonul său mobil găurile cauzate de materialul explozibil, precum şi părţi atribuite de investigatori proiectilelor iraniene. 
 
 
În plus, Danilov a subliniat problema buldozerelor folosite de iranieni la locul prăbuşirii, care ar fi îngreunat ancheta specialiştilor trimişi de Ucraina. A mai spus că investigaţia a scos la iveală imediat adevărul celor întâmplate, însă nu au putut face informaţiile publice atunci, întrucât aveau nevoie să menţină accesul echipei la faţa locului. „Iranul este o ţară dificilă şi ne-am temut că ne vor trimite specialiştii acasă.”
 
 
După ce au refuzat iniţial să îşi asume responsabilitatea pentru incident, autorităţile de la Teheran au recunoscut că zborul PS-752 al Ukraine International Airlines s-a prăbuşit ca urmare a unei „erori umane”. Danilov adăugat că Iranul nu au avut de ales în a îşi recunoaşte vina, dovezile fiind consistente şi deja cunoscute unui număr mare de persoane.

Citește și: