Mircea Olteanu
1721 vizualizări 8 ian 2019

Politicianul a fost agresat luni după-amiază în centrul oraşului Bremen, în faţa Theater am Goetheplatz, principalul teatru din oraş, scrie The Guardian. "Având în vedere activitatea victimei, credem că acest incident este un act motivat politic", a transmis Poliţia.

Potrivit AfD Bremen, care a prezentat imagini cu rănile suferite de politician, Magnitz a fost bătut de trei bărbaţi mascaţi.

"L-au lovit cu o bucată de lemn până şi-a pierdut cunoştinţa şi apoi au continuat să-l lovească, deşi era la pământ", se afirmă în comunicatul formaţiunii, precizând că un muncitor în construcţii a intervenit pentru a opri atacul. Liderul AfD, Jörg Meuthen a afirmat că Magnitz a fost la un pas de moarte. 

"Astăzi este o zi neagră pentru democraţia din Germania", a mai comunicat AfD.

Atacul a fost condamnat de mai mulţi politicieni şi jurnalişti, inclusiv europarlamentarul Cem Özdemir din partea Partidului Verzilor (centru-stânga).

"Sper că făptaşii vor fi investigaţi şi condamnaţi în curând. Nu există nicio justificare pentru violenţă, chiar şi împotriva AfD", a afirmat Cem Özdemir.

AfD este o formaţiune populistă de extremă-drapta, care a reuşit să intre în Parlamentul german în 2017, obţinând aproape 13% din voturi. Nu este primul incident legat de acest partid. Săptămâna trecută, un dispozitiv exploziv detonat într-un coş de gunoi a avariat sediul AfD din Saxonia.

 

Citește și: