Marinela Sarbu
2535 vizualizări 5 dec 2018

Ceremonia se desfăşoară la Catedrala Naţională din Washington, începând cu ora locală 11.00, transmite postul CNN.

Printre personalităţile prezente la eveniment se numără preşedintele american Donald Trump şi soţia sa Melania şi patru dintre foştii preşedinţi ai Statelor Unite, alături de soţiile acestora, inclusiv fiul acestuia şi fostul preşedinte american, George W Bush şi mai mulţi membri ai familiei acestuia.

La ceremonie este prezent cancelarul german Angela Merkel, fostul vicepreşedinte Joe Biden, procurorul general Matthew G. Whitaker, fostul preşedinte Jimmy Carter, precum şi numeroşi membri ai Congresului american.

Sicriul celui de-al 41-lea lider de la Casa Albă acoperit de drapelul american a fost depus miercuri dimineaţă la Capitoliu pe acordurile melodiei ”Marşul Preşedintelui”, şi au fost trase 21 de salve de tun.

Coloana oficială a părăsit apoi clădirea Capitoliului şi s-a îndreptat spre Catedrala din Washington.

George H.W. Bush a murit sâmbătă la vârsta de 94 de ani.

Funeraliile lui Georrge H.V. Bush

Decesul fostului preşedinte american a fost anunţat printr-un mesaj postat pe Twitter de purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. Cauza morţii nu a fost încă făcută publică, dar acesta anunţase încă din anul 2012, că suferă de o formă a bolii Parkinson.

Înainte de a fi ales în funcţia de preşedinte, George H.W. Bush a fost un pilot în Marina americană, decorat pentru serviciile sale, a îndeplinit funcţia de congressman, a fost delegat al Naţiunilor Unite, preşedinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing şi director al CIA.

Foto: Hepta

 

Citește și: