475 vizualizări 9 iul 2011

Liderul libian, Muammar Gaddafi, a ameninţat, vineri, că va trimite sute de "martiri" pentru a comite atacuri în Europa, ca răzbunare pentru campania militară NATO împotriva regimului de la Tripoli, relatează The Guardian, în ediţia online de sâmbătă.

"Sute de libieni vor deveni martiri în Europa. Vă spun că este vorba despre (principiul) ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte", a spus el, într-un discurs difuzat de televiziunea libiană.

Gaddafi a afirmat că Sicilia, Insulele Canare şi alte insule din Mediterana, precum şi Andaluzia au fost teritorii arabe, care trebuie eliberate.

Liderul libian, ale cărui trupe luptă împotriva insurgenţilor care se apropie de Tripoli, a susţinut discursul în faţa a 50.000 de persoane, adunate în oraşul Sabha, la 750 de kilometri sud de Tripoli.

"NATO, vei regreta, atunci când războiul se va muta în Europa", a spus el. "Poporul libian nu are nici o problemă, puterile coloniale sunt cele care au o problemă. Vor să controleze petrolul nostru. Sunt geloase pentru că Dumnezeu ne-a dat nouă darul petrolului", a adăugat Gaddafi.

Alexandra Fusoi, alexa@mediafax.ro

Citește și: