Marinela Sarbu
818 vizualizări 23 oct 2018

Autorităţile au ajuns la domiciliul din Katonah, New York, după ce au primit un apel despre un pachet suspect la ora locală 15:45, a informat Times.

"Un angajat al reşedinţei a deschis pachetul, dezvăluind ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv", a transmis poliţia într-o declaraţie către Times.

Angajatul a pus pachetul într-o zonă împădurită şi a chemat poliţia. Echipa tehnică a echipelor de bombe a sosit şi a detonat-o, a declarat un oficial al poliţiei pentru New York Times.

Soros nu era acasă la acea oră, a informat Times.

Miliardarul George Soros s-a născut la 12 august 1930, în Budapesta, Ungaria. S-a născut la Budapesta ca Gyorgy Soros în familia evreului Tivadar Soros şi în copilările a supravieţuit Holocaustului evreilor din Ungaria.

În octombrie 2009, Soros avea o avere de circa 8 miliarde de euro. Soros este proprietarul unor fonduri mutuale, între care celebrul Quantum Group of Funds.

Acuzat că a devalorizat Banca Angliei

Soros a devenit notoriu după ce, în anul 1992, a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al UE.

În 1993 Soros a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, numită şi Fundaţia Soros, care sprijină fundaţiile sale din Europa centrală şi de est şi fosta Uniune Sovietică.

În timpul crizei imigranţilor din Europa, în 2015, Soros a îndemnat guvernele europene să contribuie cât mai mult la ameliorarea dezastrului umanitar ce se desfăşura, fundaţiile finanţate de el activând, ele însele, pentru salvarea şi adăpostirea refugiaţilor.

Grupări naţionaliste l-au criticat pentru aceasta, acuzându-l chiar că el ar fi de vină pentru dislocarea refugiaţilor.

Guvernul de la Budapesta în special a devenit un agresiv critic al lui Soros, de exemplu un discurs ţinut în faţa Parlamentului European, în care cerea Uniunii să limiteze cheltuielile excesive pentru politica de coeziune şi agricultură a fost aspru criticat.

Conform lui Soros, conflictele sale repetate cu guvernul Ungariei au la bază ideea că „Planul lui Viktor Orban consideră că frontierele naţionale sunt obiectivul, iar refugiaţii sunt un obstacol. Al nostru consideră că protejarea refugiaţilor este un obiectiv, iar frontierele sunt un obstacol.”

Citește și: