Gandul.info
Teodora Marinescu
2708 vizualizări 7 mar 2018

Premierul Robert Fico a susţinut luni că George Soros l-ar fi influenţat pe preşedintele Andrej Kiska, care a cerut remanierea guvernului sau organizarea unor alegeri anticipate, după ce jurnalistul Jan Kuciak şi logodnica sa au fost asasinaţi în propria locuinţă.

Un purtător de cuvânt al omului de afaceri a declarat pentru agenţia Associated Press că "Soros nu a jucat niciun rol în recentul discurs al preşedintelui Kiska sau în manifestaţiile din Slovacia".

Purtătorul de cuvânt a adăugat că George Soros şi Kiska au avut o întrevedere în luna septembrie pentru a discuta despre integrarea comunităţii romilor în Slovacia.

Un reprezentat al preşedintelui Kiska a afirmat într-un comunicat că "a devia atenţia prin teorii ale conspiraţiei nu îl eliberează pe premier de îndatoririle pe care le are de a rezolva crizele politice sau de a lasă loc altcuiva care este capabil".

În urma asasinării lui Kuciak, care investiga modul în care grupul infracţional italian 'Ndrangheta s-a stabilit în Slovacia şi comite fraude cu fonduri europene împreună cu lideri politici de la Bratislava, mai mulţi politicieni s-au retras din funcţie.

Premierul Fico nu este singurul oficial al unui stat european care nu este de acord perspectiva lui George Soros. Premierul ungar Viktor Orban a declarat în luna ianuarie că imigraţia "a proiectat o umbră asupra Europei" şi a subliniat că guvernul său va lupta împotriva implementării aşa-numitului "Plan Soros".

Citește și: