Teodora Marinescu
734 vizualizări 18 aug 2018

Săptămâna trecută, Germania şi Spania au ajuns la o înţelegere similară. Ambele acorduri au fost făcute în urma unei dispute internă între cancelarul german Angela Merkel şi partidul bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU).

"Semnarea unui acord administrativ cu Grecia reprezintă un pas înainte către mai multe condiţii privind politica de migrare în Europa", a declarat ministrul german de Externe Horst Seehofer într-un comunicat.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului, Eleonore Petermann, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că acordul cu Grecia, precum cel cu Spania, va permite Germaniei să trimită înapoi imigranţi în 48 de ore.

Petermann a mai informat că Germania poartă negocieri "foarte avansate" pentru a ajunge la o înţelegere similară cu Guvernul italian.

În luna iulie, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU) au ajuns la un compromis privind imigraţia, ce prevede crearea de centre de tranzit în Germania pentru deportarea azilanţilor în ţările în care au fost înregistraţi iniţial.

Citește și: