Gandul.info
Andrei Ionascu
455 vizualizări 14 feb 2018

"Noi vrem, la fel ca toate cele 27 de state membre ale UE, o relaţie apropiată şi profundă cu acest partener important. Totodată, este clar că relaţia va fi diferită după ce (Marea Britanie) nu va mai face parte din UE. Este important ca Marea Britanie să-şi prezinte ideile concrete", a spus Steffen Seibert.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că este importantă unitatea în rândul celorlalte 27 de state membre, iar negociatorul-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, ar trebui să fie singurul care negociază cu guvernul britanic.

"Nu vreau să irosesc prea mult timp în privinţa acestui subiect", a spus Macron, după ce a fost întrebat despre relaţia post-Brexit dintre Marea Britanie şi UE.

În următoarele trei săptămâni, premierul Marii Britanii, Theresa May, va prezenta poziţia ţării sale privind relaţia cu Uniunea Europeană după Brexit, iar principalele subiecte care vor fi abordate sunt securitatea, transferul de putere la nivelul unor instituţii de stat, drepturile angajaţilor şi comerţul.

Marea Britanie speră că va încheia în luna martie un acord privind perioada de tranziţie post-Brexit şi că va ajunge la o înţelegere privind relaţiile comerciale pe termen lung până la finele acestui an.

Citește și: