Teodora Marinescu
483 vizualizări 17 dec 2018

SKAI este unul din cele mai mari posturi de televiziune din Grecia şi face parte dintr-un grup media care include un post radio şi care este afiliat cotidianului Kathimerini, relatează agenţia Reuters.

Un dispozitiv a fost declanşat în apropierea sediului SKAI la ora locală 02:35, în urma unor avertismente trimise către două publicaţii, informează poliţia. Pe pagina web, postul informează că ferestele au fost sparte de la primul la al şaselea etaj.

"Pagubele materiale sunt mari pe aproape toate etajele, cele mai mari fiind cele de la etajele al 3-lea şi al 4-lea, unde sunt situate birourile angajaţilor. Imaginea este descurajantă. Tavane căzute pe podea, ferestre distruse", se mai menţionează în comunicat.

Atacurile minore asupra unor afaceri, clădiri de stat, politicieni şi poliţie nu sunt neobişnuite în Grecia, care are o lungă istorie de violenţă politică.

Vorbind la SKAI de la locul incidentului, ministrul grec pentru protecţie civică, Olga Gerovassili, a spus că atacul a fost îndreptat împotriva democraţiei. 

"Democraţia, cu toate acestea, este protejată şi, bineînţeles, nu este ameninţată", a spus ea. Jurnaliştii care prezintă programul matinal al SKAI au transmis din afara postului.

Explozie lângă sediul Skai Tv

Un jurnalist al postului a informat că dispozitivul ar fi conţinut 5 kg de materiale explozibile şi că era plasat pe o alee îngustă din apropierea clădirii.

În imaginile filmate în interior se pot vedea ferestrele distruse şi sticla împrăştiată pe birouri.

Foto: Hepta/ Captură

Citește și: