Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
428 vizualizări 29 ian 2018

Oraşele Milano şi Amsterdam au ajuns în finala pentru desemnarea noului sediu al Agenţiei Europene a Medicamentului după ieşirea Marii Britanii din UE. Dat fiind că ambele oraşe primiseră acelaşi număr de voturi, oficialii europeni au decis prin tragere la sorţi, în noiembrie 2017, că viitorul sediu al Agenţiei Medicamentului va fi în Amsterdam.

Însă directorul Agenţiei Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a declarat luni că noul sediu nu a fost construit încă, iar spaţiul tranzitoriu oferit de olandezi "nu este optim", fiind "pe jumătate" din suprafaţa care este acum la Londra.

În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, Laura Boldrini, ministrul italian al Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, preşedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni, şi primarul oraşului Milano, Beppe Sala, au manifestat disponibilitatea de a oferi imediat spaţiul adecvat pentru Agenţia Europeană a Medicamentului.

Surse politice de la Roma au declarat că Guvernul Italiei va întreprinde "orice iniţiativă oportună la Comisia Europeană şi la instituţiile comunitare competente" pentru a fi reevaluată decizia privind sediul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Citește și: