Iuliana Enache - Mediafax
Alina Matis
6958 vizualizări 15 dec 2012

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, infectată cu un enterovirus, a suferit o comoţie cerebrală după ce a leşinat, dar în prezent se recuperează acasă, a declarat un purtător de cuvânt al acesteia, citat de AFP.

Clinton "va fi monitorizată de medici. La recomandările acestora, ea va continua să lucreze de acasă săptămâna viitoare", a precizat Philippe Reines într-un comunicat.

Deshidratată din cauza virusului, Clinton a leşinat, precizează Departamentul de Stat.

Din cauza gastroenteritei de care suferă, Hillary Clinton a fost nevoită să îşi anuleze în această săptămână un turneu în străinătate. Secretarul de stat, care se va retrage din funcţie la sfârşitul acestei administraţii prezidenţiale, urma să meargă în Maroc, unde ar fi trebuit să participe la o reuniune privind Siria, apoi în Turcia şi Emiratele Arabe Unite.

Clinton, în vârstă de 65 de ani, călătoreşte în medie de două ori pe lună în străinătate, unde rămâne mai multe zile. Ea îşi încheie mandatul în ianuarie.

Având în vedere popularitatea sa internaţională şi în Statele Unite, presa americană speculează periodic asupra candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din 2016. Cu toate acestea, soţia fostului preşedinte Bill Clinton asigură că vrea să "înceteze cu politica" şi să revină la "viaţa privată".

Citește și: