Valentin Vidu - Mediafax
384 vizualizări 6 iul 2014

La întrebarea în ce măsură ar putea Putin să fie periculos, în contextul anexării Crimeei de către Rusia şi conflictului dintre separatiştii proruşi şi autorităţile de la Kiev în estul Ucrainei, Clinton a răspuns, în acest interviu publicat în limba germană, "cred că poate să fie periculos".

"Occidentul este necesar să răspundă printr-o reacţie comună la ultima agresiune a acestuia în Ucraina", a declarat ea în acest interviu publicat în ziua lansării cărţii sale "Hard Choices" la Belin.

În opinia sa, "un om ca Putin merge întotdeauna până la limită. El încearcă întotdeauna să testeze rezistenţa celorlalţi", după care îşi readaptează tactica.

Întrebată, în cursul prezentării cărţii sale, ce fel de interlocutor este Vladimir Putin, ea a răspuns "este un client dificil, cu pielea mai dagrabă groasă".

De asemenea, Clinton a aprobat gluma unui jurnalist care a spus despre Putin că seamănă cu un "cowboy rus". "Da, exact, cu sau fără tricou", a spus ea, râzând zgomotos.

Vladimir Putin a declarat ironic despre fostul secretar de Stat american Hillary Clinton, la începutul lui iunie, că este o femeie "slabă". "E mai bine să nu te cerţi cu femeile", a spus el într-un interviu pentru posturile franceze TF1 şi Europe1.

Citește și: