Teodora Marinescu
687 vizualizări 12 iul 2018

Partidele germane de opoziţie i-au cerut ministrului de Interne Horst Seehofer să demisioneze din funcţie, după ce un imigrant s-a sinucis din cauză că a fost deportat din Germania. Bărbatul, de origine afgană, a fost unul dintre cei 69 de imigranţi care au fost deportaţi din Germania săptămâna aceasta.

Reprezentanţii serviciului de migraţie din Afganistan au anunţat că bărbatul în vârstă de 23 de ani a fost găsit spânzurat marţi, 10 iulie, în camera sa de hotel din Cabul. Ei susţin că acesta locuise în Germania timp de opt ani înainte de a fi trimis înapoi în Afganistan.

„Este timpul ca Seehofer să se retragă”, a declarat deputatul Jan Korte, membru al partidului de stânga Die Linke, despre ministrul de interne. Seehofer şi-a exprimat ulterior regretul pentru sinuciderea bărbatului.

Pe 4 iulie, ministrul de Interne de la Berlin, Horst Seehofer, a afirmat că cei 69 de afgani au părăsit Germania chiar în ziua când el a împlinit 69 de ani, deci ar putea interpreta acest eveniment ca pe un cadou aniversar. Seehofer este cunoscut ca un critic al politicii de migraţiei a cancelarei germane Angela Merkel, politică pe care o consideră prea generoasă.

Anul trecut, după ce o bombă din capitala afgană din Kabul a ucis cel puţin 80 de persoane, Merkel a declarat că Germania va deporta în Afganistan numai infractori şi oameni pe care îi consideră o ameninţare.

Dar Germania a renunţat recent la aceste restricţii pe baza unei noi evaluări a situaţiei de securitate din Afganistan, potrivit ministerului de interne.

Deportarea forţată a declanşat proteste în aeroporturi. Protestatarii au transmis mesaje precum „Nu trimiteţi oamenii înapoi la moarte”.

Laurence Hart, reprezentantul şi şeful misiunii pentru Organizaţia Internaţională pentru Migraţie în Afganistan, a anunţat că poliţia a demarat o investigaţie.
 

Citește și: