1744 vizualizări 4 feb 2018

Justin Trudeau participa la o întâlnire cu canadienii într-o sală de sport din Vancouver. Premierul încerca să abordeze problema amplasării unei conducte pentru transportul ţiţeiului în vestul tării, moment în care a început să fie întrerupt, de mai multe ori, de activiştii prezenţi în sală, care nu erau de acord cu proiectul său. 

Întâlnirea s-a transformat, încetul cu încetul, într-o lecţie de morală, în care premierul canadian şi-a ieşit din fire şi a apelat la ajutorul poliţiei pentru a le scoate din sală pe cele două femei care nu păstrau liniştea. 

Pe înregistrarea video se aude cum Trudeau, enervat, încearcă să le facă pe activiste să tacă, dar nu are succes. 

„Haide, serios? Gata, e suficient! Vreţi, vă rog, să-i respectaţi pe oamenii din această sală? Vreţi, vă rog, să-i respectaţi pe oamenii din această sală? Nu? Atunci plecaţi! Asta e regula, dacă nu-i respectaţi pe oamenii din această sală, trebuie să plecaţi! Veţi rămâne? Sunteţi încă aici? Dacă staţi jos şi vă comportaţi cum trebuie, o să vă dau cuvântul. E ok aşa?”, a spus Trudeau. 

Văzând, însă, că femeile nu se potolesc, premierul a supus la vot intervenţia poliţiei: „Să ridice mâna cei care cred că aceste persoane trebuie să plece. Vă mulţumesc! Vă rog să plecaţi! O să rugăm poliţia să vă dea afară pe amândouă. Îmi pare rău, vă rog scoateţi-o afară!”. 

Citește și: