Gandul.info
Andrei Ionascu
802 vizualizări 30 dec 2017

"Totul depinde cât de departe vor merge cei care doresc în anul viitor să sărbătorească aşa-zisul centenar de la Unirea Moldovei cu România, eu numesc asta ocuparea Basarabiei. Eu nu exclud că peste Prut sunt diferite planuri de destabilizare în această direcţie. Noi trebuie să fim foarte atenţi aici", a afirmat Igor Dodon, într-un interviu pentru postul de televiziune NTV.

Îngrijorările lui Dodon se extind şi asupra atitudinilor premierului şi preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, despre care şeful statului consideră că promovează o unire cu România.

"Am văzut că Pavel Filip are o atitudine mai <<statalistă>> faţă de această problemă (a Unirii), deşi el tot a avut câteva declaraţii despre Unire, dar părerea mea este că Guvernul şi Filip au o atitudine mai serioasă pe această problemă. (...) Preşedintele Parlamentului, cel care se lăuda că este român şi că vrea să devină deputat în Parlamentul României, faţă de el am anumite temeri", a mai spus Igor Dodon.

Preşedintele Republicii Moldova a declarat în repetate rânduri că o unire cu România nu poate fi admisă, reiterând ideea declării în afara legii a cetăţenilor care susţin lichidarea statalităţii Republicii Moldova.

Citește și: