Gandul.info
Silviu Bănilă
21641 vizualizări 1 dec 2017

În data de 24 octombrie, doi hoţi au urmărit-o pe victima de 87 de ani, in timp ce îşi împingea căruciorul de cumpărături într-un supermarket Aldi din Oswestry, Srhopshire, scrie Daily Mail.

Imaginile video surprinse de camerele de supraveghere arată cum cei doi bărbaţi i-au distras atenţia femeii în vârstă şi i-au furat poşeta. Cătălin-Mihai Verea, un român în vârstă de 44 de ani, a fost arestat şi acuzat de furt, după o mobilizare naţională pentru prinderea hoţilor.

Unul dintre bărbaţi i-a arătat bătrânei nişte produse de pe rafturi, în timp ce complicele său i-a sustras portofelul în care se aflau 75 lire sterline.

Miercuri, Verea a recunoscut furtul în faţa magistraţilor Curţii din Telford, dar a fost scutit de închisoare.

Totuşi, românul, care locuieşte în Smethwick, West Midlands, va trebui să plătească o compensaţie de 192,50 lire sterline, alte costuri judecătoreşti de 185 lire sterline, precum şi o amendă de 85 lire sterline.

„Este una din cele mai josnice fapte. Singurul lucru bun a fost că victima s-a dovedit a fi puternică şi nu s-a lăsat copleşită emoţional de cele întâmplate”, a declarat Margaret Linington-Payne, preşedintele Curţii.

Procurorul Abigail Hall a precizat că Verea a urmărit-o pe victimă prin tot magazinul. Ea nu a ştiut că a fost jefuită până când nu a ajuns la casa de marcat, pentru a achita bunurile cumpărate.

Verea a luat banii din portofel şi apoi l-a aruncat într-un tomberon. „Nu m-au rănit şi nu am ştiut nimic până la casa de marcat. Mi-au luat banii din poşetă. De asemenea, am fost nevoită să plătesc 48 de lire sterline pe săptămână pentru a călători cu autobuzul, deoarece aveam abonamentul în portofel”, a spus bătrâna.

Lisa Morris-Jones, avocatul apărării, a spus că românul regretă fapta. Ea a precizat că bărbatul a venit în Oswestry pentru a munci în domeniul curăţeniei, dar a fost îşelat.

„Acceptă responsabilitatea pentru acţiunile sale şi a pledat vinovat. A cooperat cu poliţia”, a mai spus avocata românului.

La o lună de la anunţul poliţiei cu privire la furtul respectiv, o pagina de crowdfunding a strâns 470 donaţii pentru victima pensionară, care au însumat aproape 5.000 lire sterline.

Citește și: