''Lumea pare că a ratat acest eveniment. Cum e posibil să vedem în direct asaltul asupra atacatorului de la magazinul kosher din Franţa, dar să nu remarcăm masacrul a mii de persoane? Conform Guardian, în presa africană e greu să găseşti o sursă de încredere care să relateze despre acest eveniment, chiar şi la câteva zile după ce s-a petrecut. Cele mai apropiate sedii ale unor televiziuni sunt la sute de kilometri distanţă de Baga (n.r. oraşul unde a avut loc tragedia)'', scrie Davis în editorialul intitulat ''De ce nu putem favoriza anumite tragedii''.

Jurnalistul explică faptul că gruparea teroristă Boko Haram a semănat atâta teroare în Africa, încât jurnaliştii preferă să ignore subiectul pentru a se proteja. ''E de înţeles, dar e exact ce vrea Boko Haram. Dacă ştirile ajung mai greu, grupările teroriste au mai mult timp să comită atrocităţi. Vreţi o dovadă? Atacul a avut loc pe 3 ianuarie şi cadavrele încă nu au fost mutate'', spune Davis.

Jurnalistul îl condamnă şi pe preşedintele nigerian Goodluck Jonathan, care şi-a exprimat părerea despre atacurile de la Paris, dar nu a comentat încă atrocităţile din propria ţară. ''El vrea să îşi menţină imaginea, în detrimentul păcii şi al securităţii. E greu să te lupţi cu teroriştii, SUA pot confirma, dar dacă liderul unei ţări atacate refuză să bage în seamă această problemă, atunci lupta devine imposibilă'', mai spune Davis.

Jurnalistul consideră că marile instituţii de presă din întreaga lume ar fi putut opri pentru cinci minute transmisia de la marşul din Paris, de duminică, pentru a spune lumii despre atacurile Boko Haram. ''A fost cel mai sângeros atac din istoria Boko Haram, iar grupul creşte din ce în ce mai puternic. Dacă presa nu ne educă, trebuie să ne educăm singuri. Je suis Charlie, I am Baga'', încheie Davis.

Citește și: