Gandul.info
Teodora Marinescu
Mediafax
638 vizualizări 28 feb 2018

Anunţul a fost făcut pe fondul celui mai recent incident întâmplat la un liceu din Statele Unite, în urma căruia 17 persoane au murit.

Interzicerea armelor semiautomate în Norvegia a fost propusă cu un an în urmă de minoritatea de dreapta aflată în guvern. Cu toate acestea, deputaţii consideră că abia acum au obţinut o susţinere suficient de mare pentru a adopta legea.

"Astăzi, a devenit clar că există o majoritate parlamentară în favoarea propunerii făcute de guvern. Armele semiautomatice vor fi interzise în Norvegia", a declarat Peter Frolich, deputat conservator responsabil pentru problemele de justiţie.

Acesta a explicat că implementarea interdicţiei armelor semiautomate va dura din cauză că mai mulţi vânători folosesc astfel de armament.

Potrivit The Guardian, masacrul din Norvegia a avut loc pe data de 22 iulie 2011, când Breivik, îmbrăcat ca un poliţist şi înarmat cu un pistol Glock şi o puşcă semiautomată de tip Ruger Mini-14, a ucis 69 de persoane care participau la o petrecere organizată de laburişti într-o tabără de vară pentru tineret.

Citește și: