Mihai Draghici
6841 vizualizări 15 apr 2013

Încă două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de CNN.

Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele în care au fost depistate celelalte două dispozitive explozive, dar două hoteluri din apropriere au fost evacuate după exploziile de la maraton.

Cel puţin trei oameni au murit în exploziile produse la maratonul din Boston, alte 22 fiind rănite, afirmă surse citate de Fox News, precizând că unele victime au membre amputate.

Conform unei surse citate de Fox News, trei cadavre au ajuns la morga unuia dintre spitalele din Boston.

Autorităţile americane nu au stabilit încă dacă exploziile produse la maratonul din Boston au fost accidentale sau este vorba de un atac terorist. "Au fost mai multe explozii; la faţa locului s-au deplasat serviciile de intervenţie. Nu ştim exact câte persoane au fost rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului poliţiei din Boston.

Două explozii au avut loc luni în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, cartierul general al organizatorilor fiind închis din cauza incidentului.

Hotelul Fairmount Copley Plaza în care este cartierul general al evenimentului sportiv a fost închis ca urmare a incidentului. La locul incidentului au sosit zeci de ambulanţe şi vehicule ale serviciilor de securitate.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie începând cu anul 1897.

Citește și: