Teodora Marinescu
4327 vizualizări 28 iul 2018

Departamentul de incendii din cadrul Serviciului de pompieri (DAEE) a susţine că, principala cauză a încendiilor de vegetaţie, în urma cărora cel puţin 87 de persoane au murit, este NEGLIJENŢA, relatează site-ul ekathimerini.com.

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apărării de la Atena, a declarat vineri că există indicii şi semne că incendiile devastatoare de vegetaţie din Grecia au fost declanşate intenţionat: ”Avem indicii serioase şi am făcut descoperiri relevante, care arată că focul ar fi izbucnit din cauza unei acţiuni criminale. Încă nu înţelegem mulţi factori, însă sunt indicii palpabile care fac obiectul unei anchete. Nu sunt doar indicaţii, ci semne de incendiere premeditată".

În pofida afirmaţiilor, DAEE a informat că, investigaţia demarată în Daou Pendeli, locul din care s-au răspândit incendiile, arată că, cel mai probabil vina aparţine unui localnic.

Potrivit unei surse, identitatea vinovatului este cunoscută de autorităţi. El ar fi încercat să dea foc la nişte resturi de lemne şi crengi uscate.

Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă.

Cu toate acestea, investigaţia a arătat că alte două incendii separate, care au izbucnit luni noaptea pe un drum rural din apropierea oraşului Nea Makri, ar fi fost declanşate intenţionat. Martorii susţin că au observat un individ care ar fi declanşat cele două incendii.

Incendiile izbucnite luni şi stinse în totalitate abia joi, reprezintă cel mai mare dezastru din ultimii ani pentru statul elen. A fost nevoie de implicarea mai multor state din Uniunea Europeană pentru stingerea focului care a distrus regiuni întregi şi a curmat 87 de vieţi.

 

Citește și: