Mihai Draghici
473 vizualizări 21 iun 2018În ultimele săptămâni, mai mulţi lideri ai Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), au contestat politicile liderului formaţiunii, cancelarul Angela Merkel, în special cele în domeniul imigraţiei.

Tensiunile politice par să se fi amplificat. Ministrul Economiei din Bavaria, Franz Josef Pschierer, a declarat, la o reuniune, că "Angela Merkel trebuie să plece", conform unor surse politice citate de publicaţia Augsburger Allgemeine.

"Cred că momentul cel mai bun al cancelarului Merkel a trecut", a transmis Pschierer.

Un alt lider CSU, Horst Seehofer, care este ministru de Interne al Germaniei, a contestat vehement politicile în domeniul imigraţiei, în contextul în care peste un milion de extracomunitari au ajuns în Germania.

La rândul său, premierul landului Bavaria, Markus Söder (CSU), a exprimat opoziţie faţă de planul Angelei Merkel şi preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, de reformare a zonei euro prin crearea unuui buget comun. Modificarea tratatelor UE "ar crea, în culise, o nouă egalizare financiară la nivel european sau un model de transfer al sarcinilor", a atras atenţia Söder.

Citește și: