Laura Cojocaru
7298 vizualizări 28 apr 2019

Abdulkarim al-Hawaj din Arabia Saudită, era un elev de 16 ani când când a fost închis şi acuzat de acte de terorism pentru că a trimis mesaje pe WhatsApp despre o manifesaţie anti-guvernamentală, potrivit The Sun.

Băiatul era şiit într-o regiune majoritar sunnită.

După ce au aflat despre mesajele trimise de tânăr, autortăţile l-au arestat şi l-au torturat până şi-a recunoscut fapta.

Abdulkarim a fost bătut, legat cu lanţuri şi torturat cu şocuri electriece.

Potrivit legii, un minor nu poate fi condamnat la moarte, aşa că tânărul a stat în închisoare până când a împlint vârsta legală pentru a fi decapitat.

Procesul la care a participat tânărul a fost de faţadă. Nu a avut parte de un avocat al apărării care să se lupte pentru el, şi a fost acuzat la moarte în urma mărturisirii sub tortură.

Tânărul care a împlinit vârsta de 21 de ani a fost asasinat săptămâna trecută alături de alţi 36 de barbaţi, în faţa unei mulţimi însetate de sânge.

Printre bărbaţii asasinaţi s-a mai numărat un tânăr care la 17 ani a participat şi el la un protest anti-guvernamental. Plănuia să înceapă o viaţă nouă la o Universitate americană. Tânărul a fost torturat în închisoare pentru a-şi mărturisi actele de terorism. În ciuda protestelor Universităţii Western Michigan, unde el urma să studieze, tânărul a fost executat.

Prodecanul Universităţii a insistat că ambii tineri au instigat la proteste paşnice.

„Multe fapte ar putea fi condamnate la moarte în Arabia Saudită. Printre acestea se numără: atac la adresa prinţului, distribuirea de afişe anti-guvernamentale, incitarea la protest prin intermediul reţelelor sociale. Cei doi tineri au vorbit pe WhatsApp despre o manifestaţie paşnică”.

Cu toate încercările Universităţii de a-i salva pe băieţi, autorităţile saudite i-au decapitat.

 

 

 

Citește și: