Laura HOLBAN
3106 vizualizări 24 ian 2012

În urmă cu 10 ani, o tânără palestiniană a fost pedepsită de tatăl său într-un mod inuman: fata a fost închisă într-o baie minusculă, fără geamuri şi era eliberată doar în timpul nopţii pentru a face curăţenie în casă. Fata a fost eliberată de curând după ce o sursă anonimă a anunţat autorităţile, iar acum tânăra de 21 de ani s-a reîntâlnit cu mama sa naturală, notează Huffington Post.

Baraa Melhem a fost închisă de către propriul tată care a făcut acest gest la îndemnul celei de-a doua soţii. „Oamenii sunt nişte monştri”, asta i-a transmis fata asistentului social care s-a ocupat de ea, referindu-se la tatăl său şi la tratamentele dure pe care le-a îndurat. Fata ar fi povestit cum părintele său o încuraja să se sinucidă, lăsându-i la îndemână o lamă.

În timpul zilelor, fata îşi petrecea timpul ascultând muzică la radio şi spera că într-o zi va revedea lumina soarelui.

Fata se hrănea cu un singur măr pe zi şi puţină pâine şi avea o singură pătură pe care să doarmă şi cu care să se încălzească. De asemenea, Baraa a povestit asistentului social că era bătută cu bâta şi cu cabluri metalice de către tatăl său, recăsătorit după divorţul de mama naturală a tinerei. Din momentul în care a sechestrat-o în casă, bărbatul nu a mai lăsat-o nici să-şi vadă mama, dar nici să mai continue studiile. În plus, fata a povestit cum tatăl ei o tundea la chelie şi îi rădea sprâncenele, lăsând-o să facă baie doar o dată pe lună.

Tatăl fetei, care are cetăţenie israeliană, a fost arestat şi predat  autorităţilor din Israel. Potrivit unui comunicat lansat de către poliţia palestiniană, tatăl a motivat că şi-a închis fiica în urma unei „dispute familiale” şi a recunoscut că i-a asigurat foarte puţină hrană zilnică.

„Mi-a spus că iubeşte viaţa şi că are acum multe motive să supravieţuiască”, a explicat asistentul social al fetei. Baraa poate să-şi reia viaţa de la zero, uitând calvarul pe care l-a trăit în ultimii 10 ani.

 

Citește și: