997 vizualizări 21 dec 2017

UPDATE: Individul care a intrat cu maşina într-un grup de pietoni aflaţi pe o arteră circulată din Melbourne avea probleme psihice, iar incidentul nu este de natură teroristă, a anunţat Poliţia australiană, relatează CNN.

Shane Patton, comisarul şef al Poliţiei din statul australian Victoria, a precizat că, în pofida faptului că individul a comis acest act în mod deliberat, nu sunt dovezi că incidentul este de natură teroristă. Patton a afirmat că individul a avut în trecut probleme mentale şi că este cunoscut pentru că a avut probleme cu consumul de droguri.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, este un cetăţean australian de origine afgană, au mai spus autorităţile locale. Un al doilea bărbat a fost reţinut, având asupra sa mai multe cuţite, însă Poliţia nu crede că are legătură cu incidentul.

Autorităţile au adăugat că mai multe victime sunt în situaţie critică.

Zona în care a avut loc accidentul în urma căruia 19 oameni au fost răniţi era plină de oameni care făceau cumpărături de Crăciun.

În ceea ce priveşte numărul exact al răniţilor, Poliţia a spus că la acest moment nu este cunoscut, însă presa australiană susţine că cel puţin 19 persoane au fost rănite.

”Un număr de persoane au primit îngrijiri la faţa locului pentru o parte din răni şi au fost transportate la spital”, a anunţat Poliţia locală.

”Maşina a intrat în mai mulţi pietoni aflaţi pe strada Flinders, o arteră aglomerată din centrul oraşului”, a anunţat Poliţia din Melbourne.

”Poliţia a instituit un perimetru de securitate în zonă. Şoferul vehiculului şi un alt individ au fost arestaţi şi se află în custodia Poliţiei”, se arată într-un comunicat al forţelor de ordine din Melbourne.

Autorităţile Australiene nu au precizat dacă este vorba despre un incident de natură teroristă.

Potrivit presei din Australia, 19 persoane au fost rănite în urma incidentului. Serviciul de Ambulanţă a confirmat că 13 persoane au fost transportate la spital, iar un copil a ajuns la spital cu răni serioase la nivelul capului. Alţi câţiva oameni au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

Incidentul este similar cu cel petrecut în luna ianuarie, când o maşină a intrat într-un grup de pietoni din Melbourne, ucigând şase persoane şi rănind alţi 30 de oameni.

Citește și: