Alexandra Mortu
306 vizualizări 21 mar 2019

Copii, începând cu vârsta de 12 ani, lucrează în condiţii mizerabile în Pakistan, unde realizează instrumente medicale. Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (n. r. National Health Service - NHS) este bănuit că foloseşte astfel de instrumente, din această cauză publicaţia The Guardian a realizat o anchetă pentru a afla adevărul. 

Aceştia au descoperit că în peste 12 magazine lucrau în mod ilegal copii, fiind exploataţi şi plăţiti foarte puţin, astfel, un băiat este plătit mai puţin de 1 dolar/ zi pentru ceea ce face: taie, găureşte şi lustruişte instrumente medicale pentru export. 

În aceste ateliere de lucru condiţiile sunt mizerabile, zgomotul este infernal, praful nu te lasă să respiri şi nu există niciun fel de echipament de protecţie (ochelari, căşti protectoare sau măşti).

De asemenea, The Guardian a descoperit că cel puţin trei companii din Pakistan cumpără produse din astfel de ateliere pentru a le exporta în Marea Britanie. Publicaţia a contactat reprezentanţii NHS care au declarat că produsele sunt cumpărate de la furnizori mari şi că nu sunt informaţii în legătură cu producătorii acestor instrumente medicale.

Medicii, politicienii şi un grup pentru drepturile forţei de muncă, Iniţiativa privind Comerţul Etic, spun că trebuie luate măsuri importante pentru a asigura că forţa de muncă reprezentată de copii nu se găseşte în lanţul de aprovizionare al NHS. 

Citește și: