Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
265 vizualizări 27 dec 2017

"Zidul de Vest (Zidul Plângerii - n.red.) este cel mai sfânt loc pentru poporul evreu, astfel că am decis să numesc o staţie a liniei feroviare care va duce acolo după preşedintele Trump, ca reacţie la decizia sa istorică şi curajoasă de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel", a declarat miercuri ministrul israelian al Transporturilor, Israel Katz, potrivit cotidianului The Jerusalem Post.

Israel Katz a aprobat marţi planurile de construire a staţiei din zona Centrului vechi al Ierusalimului, informează cotidianul Yediot Aharonot.

Autorităţile israeliene construiesc o linie de cale ferată de mare viteză de la Tel Aviv la Ierusalim, un proiect de importanţă naţională. Lucrările au început în anul 2001. Din zona Binyanei HaUma, situată în nord-vestul Ierusalimului, tronsonul feroviar va continua în subteran, circa trei kilometri, până în Districtul Evreiesc din Centrul vechi al oraşului, în apropiere de Zidul Plângerii.

Donald Trump a recunoscut recent că Ierusalimul este capitala Israelului, generând un val de nemulţumire în întreaga lume. Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost salutată de Israel, dar a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia.

Citește și: