Gandul.info
Andrei Ionascu
601 vizualizări 8 feb 2018

Alături de reprezentanţii a 19 companii japoneze, Koji Tsuruoka, a transmis un mesaj clar pentru Marea Britanie în situaţiei comerciale după părăsirea Blocului comunitar.

"Dacă nu va exista o profitabilitate privind continuarea operaţiunilor în Marea Britanie - nu numai a celor japoneze - atunci nicio companie privată nu poate continua operaţiunile. Este atât de simplu. Sunt mize foarte mari pentru toţi, cred eu, trebuie să fim atenţi", a spus Tsuruoka.

De cealaltă parte, Theresa May a transmis că Marea Britanie va avea oportunitatea de a dezvolta relaţiile cu Japonia după ieşirea din Uniunea Europeană.

"Recunosc faptul că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu este o operaţiune minoră, dar important este că oferă oportunitatea de a încheia negocieri de liber schimb în întreaga lume şi de a dezvolta relaţia noastră - deja foarte puternică - cu Japonia", a spus May.

Premierul britanic s-a întâlnit cu şefi de companii din domenii precum cel bancar, ştiinţific, tehnologic şi de producţie - care au contribuit cu miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii şi care sunt îngrijorate în legătură cu viitoarele acorduri comerciale.

Citește și: