Teodora Marinescu
356 vizualizări 10 iul 2018

Echipele de intervenţie japoneze continuă eforturile de căutare şi de salvare a supravieţuitorilor catastrofei care a afectat vestul Japoniei. Zeci de persoane sunt încă dispărute.

Potrivit autorităţilor, şansele de a găsi supravieţuitori în molozul şi pământul uscat după ravagiile făcute de ploile torenţiale sunt din ce în ce mai mici.

„Sunt conştient că o atenţie deosebită se îndreaptă către efortul de salavare a băieţilor captivi în peştera din Thailanda, dar eu am locuit în Prefectura Okayama, din Japonia şi am rude acolo, astfel încât vă rog să vă rugaţi pentru victimele indundaţiilor fără precedent, care au lăsat în urmă peste 100 de morţi şi numărul lor este în creştere”, a declarat Kevin Reinholz, un veteran USAF, pe Twitter.

Aproximativ două miloane de oameni au fost evacuaţi din regiune. Este al doilea cel mai mare bilanţ cauzat de ploile torenţiale din istoria ţării, în ultimii 30 de ani.

Premierul Shinzo Abe şi-a anulat  un turneu în Belgia, Franţa, Arabia Saudită şi Egipt  pentru a ajuta la rezolvarea crizei inundaţiilor. 

„Am crescut personalul care se va ocupa de operaţiunile de salvare în zonele afectate de dezastre, la 74.000. Pentru că  aceasta e o lupta contra-timp, am reunit toate forţele de apărare, poliţia, pompierii şi Garda de Coasta din Japonia, si vom continua să depunem toate eforturile posibile în operaţiunile noastre de căutare şi salvare. Pentru noi, salvarea de vieţi e cea mai importantă”, se arată într-o postare pe pagina oficială a prim-ministrului Japoniei, Shinzo Abe.

Ploile fără precedent înregistrate de vineri până duminică au provocat inundaţii dezastruoase şi alunecări de teren care i-au surprins pe mulţi locuitori în ciuda recomandărilor de evacuare emise de autorităţi, valabile pentru milioane de persoane.

World Weather anunţă: „Inundaţii catastrofale afectează Japonia. Clipul a fost realizat în Okayama, unde au fost înregistraţi peste 120 de morţi, până acum”.

Citește și: