Adriana Stanca
870 vizualizări 7 ian 2015

O campanie de solidarizare cu victimele atacului, cu jurnaliştii şi de susţinere a libertăţii de exprimare a luat naştere pe reţelele de socializare la scurt timp după atacul armat de la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, din Paris.

Astfel, peste 56.000 de postări pe Twitter au fost însoţite, în ultimele ore, de hashtag-ul #JeSuisCharlie, potrivit BBC. De asemenea, mai mulţi internauţi şi-au schimbat poza de profil cu o imagine simplă cu mesajul „Je Suis Charlie”.

La fel a procedat şi Ambasada SUA în Franţa, care a preluat respectiva fotografie şi a setat-o ca poză de profil pe contul său de Twitter.

FOTO: Twitter

Cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au fost ucise miercuri într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.

Stéphane Charbonnier (Charb), directorul publicaţiei satirice, şi alţi trei caricaturişti se află printre victime, potrivit unor surse citate de site-ul 20Minutes.fr. Parchetul din Paris a precizat că informaţia se bazează pe declaraţiile unui martor care a văzut cadavrele.

Citește și: