Gandul.info
Andrei Ionascu
408 vizualizări 19 dec 2017

"Probabil că vor avea loc alte alegeri în următoarele 12 luni. Sunt gata să fiu premier încă de mâine", a spus Corbyn.

Liderul principalei formaţiuni de opoziţie a precizat că se opune propunerii fostului premier Tony Blair pentru organizarea unui alt referendum privind statutul de membru al Uniunii Europene.

"Unii au fost extrem de iresponsabili în ceea ce au făcut şi au spus, dar trebuie să recunoaştem că s-a înregistrat cea mai mare participare la un proces electoral din Marea Britanie şi oamenii au ales ieşirea (din UE). Cred că ar trebui să continuăm să exercităm presiune asupra guvernului pentru a permite dezvoltarea unei perioade de tranziţie, întrucât în prezent suntem în pericol să ajungem la un dezastru total în martie 2019", a mai spus Jeremy Corbyn.

Autoritatea Theresei May în cadrul partidului a fost diminuată în urma alegerilor anticipate din 8 iunie, când Partidul Conservator a pierdut majoritatea parlamentară, deşi previziunile indicau un succes de proporţii.

Experţii consideră că guvernul May a fost divizat în legătură cu modul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană şi a fost afectat de mai multe scandaluri în care au fost implicaţi miniştri. Mai mulţi membri marcanţi ai Conservatorilor îi reproşează premierului discursul slab din cadrul conferinţei anuale a partidului şi poziţia nesigură în negocierile de Brexit.

Citește și: